Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Domeinennamenmarkt in 2022 cijfers van het SIDN

Domeinennamenmarkt in 2022 cijfers van het SIDN
MijnHostingPartner

Domeinennamenmarkt in 2022 cijfers van het SIDN

Het SIDN of de beheerder van alle .nl domeinen heeft in zijn laatste blog toegelicht hoe de markt ervoor staat en wat hier zoal in is gebeurd, tijdens de Corona pandemie is de markt gegroeid en zijn er meer .nl domeinen bijgekomen. Zijn deze domeinen nog in gebruik? En hoe staat de markt er verder voor? Dat lichten we in deze blog post nader toe. Lees snel verder!

In de Corona tijd waren een hoop bedrijven geforceerd om online verder te gaan dan eerst wellicht het geval was. Met de lockdowns waren er voor velen geen andere optie dan snel een website op te zetten en online meer aan te bieden. Tijdens 2020 en 2021 zijn er hierdoor meer domeinnamen dan regulier geregistreerd, met een marktgroei van 5% en een stijging van 9,5 miljoen .nl domeinnamen, naar 10,5 miljoen domeinen. Dit gaf veel bedrijven de kans om deze periode van lockdowns en onzekerheid te overbruggen door het aanbieden van hun services online. Of in ieder geval de mogelijkheid te geven om jouw dienstverlening op een beperkte wijze door te zetten. Maar wat is er gebeurd met deze domeinen die geregistreerd zijn in deze periode? Dat verkennen we in deze blog post. 

Worden de domeinen aangehouden na Covid? 

Dit is niet voor iedere individuele partij te bekijken uiteraard, maar de cijfers suggeren dat de verhouding opzeggingen van .nl domeinen niet verhoogt in vergelijking met voorgaande jaren. Met een opheffingspercentage van voor COVID van 1,2 % wat nu op 1,05% ligt. Dit wijst er dus naar dat het merendeel van de nieuw geregistreerde .nl domeinen dus doorgezet worden en verder ontwikkeld. Er is dus zelfs een lichte daling in het percentage opheffingen van .nl domeinen. Nederlandse domeinnamen hebben verder een voordeel aangezien de .com domeinen een forsere prijsverhoging hebben gehad. Wat ook gemerkt is bij MijnHostingPartner.nl. 

.nl domeinnamen nog steeds populair

Het domeinnaam .nl is nog steeds sterke speler op de markt, met zijn herkenning en betrouwbaarheid is dit uiteraard vooral binnen Nederland bekend. Maar aangezien wij van een van de eerste Landelijke top level domains waren ook wereldwijd bekend. Engelse, Amerikaanse en andere multinationale bedrijven die ook in Nederland zaken doen hebben vaak ook belangen in het registeren van een Nederlands .nl domeinnaam. 

Waar in medio 2020 nog 67% de voorkeur had voor een .nl domein onder de ondernemers is dit in medio 2022 gestegen naar 70%. Waar 27,20% ook nog aangeeft in 2022 nog interesse te hebben om een tweede, of nog een .nl domeinnaam vast te leggen voor hun onderneming. Al met al dus positief nieuws voor de populariteit van het .nl domeinnaam. 

Ook aan de gang met jouw .nl domeinnaam? 

Je zal misschien al een .nl domeinnaam hebben vastgelegd, de volgende stap na het registeren van het domeinnaam is om hier een website voor op te zetten. Een website kan overal over gemaakt worden, of het nu voor je onderneming is, je avonturen blog, je freelance portfolio, of simpelweg voor je vereniging. Websites zorgen ervoor dat jouw publiek wordt vergroot en dat je overal en altijd bereikbaar bent. Met zowel directe aankopen via jouw website of klikken op advertenties kan er ook verdiend worden als jij al op één oor ligt. Websites kunnen dus een waardevolle aanwinst zijn voor iedereen die wat wilt beginnen. Ook in 2023!

Met een voordelig hosting pakket van MijnHostingPartner.nl kan je alle kanten op met betrekking tot het hosten van je website. Of je aan de gang wilt met het zelf coderen via .NET, gebruik wilt maken van een Content Management Systeem zoals WordPress, Joomla of Umbraco. Wanneer je voor de hosting van MijnHostingPartner.nl kiest kan je gebruikmaken van de laatste technologie en sta je zelf vrij erin om te kiezen. Zo hebben we standaard onder alle pakketten de databases MySQL 5, MySQL 8 en MariaDB beschikbaar. En met de .NET hosting MSSQL databases. Via de handige installer binnen het klantenpanel heb je met een druk op de knop WordPress geïnstalleerd. Via FTP kunnen verder een lange lijst aan systemen zelf erop worden gezet en geïnstalleerd. 

Veel domeinnaam registraties blijven hier ook bij, enkel het domeinnaam vastleggen geeft je echter geen van de voordelen hiervan. Met een website zet je namelijk geschiedenis op voor het domeinnaam. En kan je meer bereiken. Zowel voor je bedrijf als voor de waarde van het domeinnaam zelf. Voor iedereen die nog niet de stap wilt zetten voor een eigen website op het domeinnaam hebben we ook een mailpakket beschikbaar. Je kan dan aan de gang met email adressen opzetten op je eigen domeinnaam en hier overal gebruik van maken. Of dit nu via de browser is met de webmail, je favoriete mail applicatie op je telefoon. Of binnen Outlook op je laptop. 

Wat je dus ook doet met jouw .nl domeinnaam, registreer hem nu voor een scherpe actie prijs het eerste jaar bij MijnHostingPartner.nl! En start met jouw eerste stap op de Nederlandse domeinnamenmarkt.