Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Domeinnaam Register geeft misleidende aanbiedingen

Domeinnaam Register geeft misleidende aanbiedingen
MijnHostingPartner

Domeinnaam Register geeft misleidende aanbiedingen

Als je begint met een bedrijf dan heb je wellicht al wel overwogen om een domeinnaam voor je website te nemen.Je zal dan hierbij ook je eigen hosting nodig hebben om je website op te draaien.

Echter is het als eerste belangrijk dat je een domeinnaam registreert en hierbij moet je ook opassen voor oplichting.Er wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker opgelicht met domeinnamen.

Zo heeft het SIDN gister via een Tweet geplaatst dat er een zogenaamd bedrijf in de omgang is genaamd domeinnaamregister.com.Dit bedrijf zal je via e-mail benaderen met de tekst dat iemand op het punt staat om een soort gelijke domeinnaam te registeren.

Wat gebeurt er precies?

Het bedrijf dat je zogenaamd aan de telefoon zal bellen die geeft hierbij aan dat iemand op het punt staat om een domein te registeren dat heel erg op die van jou lijkt.Ze zeggen dat ze je hierbij de gelegenheid geven om alsnog het domein te registeren zodat het niet door een ander geregistreerd wordt.

Hierbij geven ze verder ook aan dat als je dit niet doet dat het eventueel ernstige gevolgen kan hebben voor je bedrijf.Het zou dan volgens hun kunnen lijden tot verwarring in de zoekresultaten van Google of zelfs imagoschade kan geven.

Ze bieden het domein dan aan voor 29.95 per jaar en ze zeggen hierbij dat ze hem voor 10 jaar registreren.Dit betekend dat je in totaal dus 299.50 aan deze partij zou moeten betalen.

Ze geven hierbij aan dat het domein minimaal 1 jaar vast gelegd dient te worden en dat je hierna indien gewenst je geld terug kan krijgen.Als je hiermee akkoord gaat dan zal je merken dat het eigenlijk al te laat is.
Je zal dan na een jaar ook niet de mogelijkheid hebben om je geld terug te vragen aan deze partij.Als je dus benaderd wordt door dit bedrijf of een soort gelijk bedrijf dan kan je het beste direct ophangen.

Domeinnaam controleren

Als je natuurlijk niet wilt dat een soort gelijke domeinnaam geregistreerd wordt dan dien je dit zelf te controleren.En zijn gelukkig verschillende manieren om te controleren of een domeinnaam al geregistreerd is.

Zo heb je op de meeste hosting partijen hebben dit standaard ingebouwd op hun website.Als je hier de domeinnaam met de bijbehorende extensie controleert zal je zien dat die vrijwel altijd nog beschikbaar is.

Indien je wenst kan je deze domeinnaam nu volledig zelf registeren zodat er vooralsnog geen misbruik van gemaakt kan worden.Mocht je gebeld worden door iemand die je dit aanbied dan kan je het beste het nummer opschrijven en melden bij Fraude helpdesk.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je het beste een ticket aanmaken richting onze helpdesk.