Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Hoe benader ik mijn klanten via email?

Hoe benader ik mijn klanten via email?
MijnHostingPartner

Hoe benader ik mijn klanten via email?

Als bedrijf zijnde moet je goed bereikbaar zijn voor je klanten, niet alleen voor de support maar ook voor algemene vragen.Vaak gaan dit soort vragen via de mail, iedereen heeft namelijk wel een email adres.

Dit maakt het voor klanten gemakkelijk om je via een email te benaderen.Vaak gaat dit ook in combinatie met een contact formulier op je hosting, hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk een email sturen.

Echter is het ook belangrijk dat je je klanten kan bereiken op hun eigen email adres.Je kan ze zo bijvoorbeeld nieuwsbrieven sturen maar ook bijvoorbeeld de klant speciale aanbiedingen aan leveren.

Zorg dat je email adres herkent wordt

Het is belangrijk dat je klanten weten dat een email ook daadwerkelijk van jou afkomstig is.gebruik hierom altijd een algemeen email adres, vaak wordt hierbij "info@" gebruikt als email adres.

Een bedrijf maakt namelijk vrijwel altijd gebruik van een info@ of een no-reply@ email adres.Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om emails van je eigen bedrijf te herkennen.

Ook is het mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van BIMI certificaten.Hiermee is het mogelijk om je logo in het email adres te plaatsen.Voor bedrijven is dit natuurlijk een perfecte oplossing als je je klanten wilt benaderen.

Wat is een BIMI certificaat?

Een BIMI certificaat is een certificaat waarmee het mogelijk is om het logo van je bedrijf in emails te plaatsen.BIMI staat voor Brand Indicators For Message Indentification en is op het moment in ontwikkeling.

Het is er voor bedoeld dat bedrijven hiermee hun bedrijfs-logo kunnen tonen in de mailbox van de ontvanger.Het zou hiermee makkelijker moeten zijn voor de ontvangers om emails van het desbetreffende bedrijf te herkennen.

Dit maakt het indirect ook makkelijker om phishing mails te onderscheiden van echte mails.Echte bedrijven zullen hier namelijk het logo bij hun naam hebben staan.

Mocht je dan een email krijgen van een zogenaamde bank die je gegevens nodig heeft dan kan je dit zo herkennen als phishing.

Hoe activeer ik een BIMI certificaat?

Helaas is dit op het moment nog niet mogelijk aangezien dit nog steeds in ontwikkeling is.Yahoo voert hierbij op het moment beperkte testen mee uit.

Niet alleen Yahoo is hier mee bezig maar Google heeft ook aangekondigd dat ze hier interesse in hebben.Het is de bedoeling dat ze in 2020 hiermee verschillende testen gaan uitvoeren.
Yahoo is ondertussen al erg tevreden over de testen en ze melden dat 10% meer mails geopend worden.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of een van onze medewerkers op de chat zit.Indien er niemand aanwezig is op de chat dan kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.