Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Mobiele website verbeteringen

Mobiele website verbeteringen
MijnHostingPartner

Mobiele website verbeteringen

Mobiele website verbeteringen voor SEO en gebruikers.

Er zijn een aantal stappen die u kunt toevoegen aan uw mobiele website om het gemakkelijker te maken voor zoekmachines uw website op de juiste manier te indexeren. Dit is belangrijk voor uw website ranking binnen zoekmachines. Er zijn 3 manieren om te werken met een mobiele website bij de webhosting van MijnHostingPartner.nl

Dit bestaat uit de volgende opties:

·         Responsive webdesign

Geeft dezelfde URL weer in de browserbalk en gebruikt dezelfde HTML code ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt (desktop, tablet en mobiel). De site reageert op het schermformaat en past zich hier naar aan. Deze wijze is de aanbevolen manier van Google en andere zoekmachines.

·         Dynamische weergave

Gebruikt dezelfde URL ongeacht het gebruikte apparaat, maar gebruikt een andere HTML versie voor de verschillende apparaat types die de server aan de browser van de gebruiker doorgeeft.

·         Afzonderlijke URL’s

Geeft verschillende code op aan de gebruiker met een andere URL. Bijvoorbeeld een m.domeinnaam.nl website.  Deze configuratie probeert het apparaat te herkennen waar de gebruiker mee werkt om dit vervolgens om te leiden via HTTP naar de juiste site.

 

Belangrijke punten

Zorg dat uw pagina bronnen toegankelijk zijn voor zoekmachine crawlers. Dus ook uw CSS en javascript. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines kunnen bepalen of uw website geschikt is voor mobiel gebruik. Dit is in te stellen via uw robots.txt bestand.

Vermijd veelgemaakte fouten die mobiele gebruikers kunnen irriteren, zoals video’s die niet afgepeeld kunnen worden door het gebruik van flash. Mobiele websites met een slechte zoekfunctie is tevens een reden voor een lagere score binnen de zoekresultaten.

Advertenties of pop-ups binnen uw website worden ook als zeer irritant ervaren, zeker als dit de gebruiker forceert dit weg te klikken voordat de informatie wordt weergegeven waarnaar gezocht wordt. Wat een betere manier is om een banner weer te geven bovenaan de pagina. Dit kan weergegeven worden zonder dat de content belemmert wordt.

Langzame mobiele pagina’s zijn tevens een reden waardoor u gebruikers verliest. Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden zodat uw website zo snel mogelijk wordt ingeladen. Zoals eerder vermeld door MijnHostingPartner.nl is de tool pagespeeds van Google een goede manier om de verbeterpunten te ontdekken.

 

Wanneer u meer wilt lezen over de tips en trucs voor uw website dan kunt de kennisbank en blog posts van MijnHostingPartner.nl in de gaten houden.

Inspiratie voor artikel:

https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/