Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Waarom falen websites?

Waarom falen websites?
MijnHostingPartner

Waarom falen websites?

Het bouwen, onderhouden, en laten groeien van een succesvolle website is een uitdaging die veel ondernemers en webmasters tegenkomen. Helaas zien we maar al te vaak dat websites falen en niet het gewenste succes behalen. In deze blogpost zullen we de veelvoorkomende redenen bespreken waarom websites falen en belangrijke stappen om hun succes te vergroten.

Kwaliteitsvolle Content is essentieel

Een website zonder waardevolle inhoud zal moeilijk zijn om succesvol te zijn. Bezoekers komen naar je site op zoek naar informatie, oplossingen of entertainment. Zorg ervoor dat je inhoud van hoge kwaliteit biedt, relevant is voor je doelgroep en hun behoeften adresseert. Content die een bezoeker niet vast weet te houden of door laat klikken, zal snel je website weer verlaten. Wat natuurlijk niet het doel is achter een website. 

Investeer dus in de kwaliteit van al je content op je website. En controleer niet alleen op spelfouten, maar ook op de flow van een tekst en uitstraling. Afbeeldingen en overig beeldmateriaal zijn essentieel om de kwaliteit van je content te verhogen. 

Een doelgerichte strategie is noodzakelijk

Elke succesvolle website heeft een duidelijk doel en een gerichte strategie om dit doel te bereiken. Definieer wat je wilt bereiken met je website, wie je doelgroep is en welke acties je van hen verwacht. Een strategie helpt om je inspanningen te richten en het succes van je website te vergroten. Cirkel elk jaar bijvoorbeeld weer terug naar deze strategie, en zorg ervoor dat dit up to date blijft. Een focus of visie kan natuurlijk altijd verschuiven binnen een bedrijf. 

Verlies de motivatie niet 

Een website opstarten en onderhouden is geen sprint, maar een marathon. Probeer dus niet alles in 1 werkdag te proppen, maar probeer een lange adem te houden met betrekking tot doelen behalen. Het is natuurlijk een goed idee om elke maand meer bezoekers te willen hebben op je website. Maar de realiteit is vaak dat dit eerst maanden aan consistent werk vereist om dit te bereiken. 

De motivatie van niet alleen jezelf, maar ook van je team niet verliezen is hierdoor een belangrijk item. 

Gebruikerservaring is cruciaal

Een van de belangrijkste redenen waarom websites falen, is een slechte gebruikerservaring. Als bezoekers moeite hebben om te navigeren, de website traag is, of als de inhoud niet duidelijk en waardevol is, zullen ze snel de site verlaten. Zorg voor een intuïtieve navigatie, snelle laadtijden en waardevolle inhoud om bezoekers betrokken te houden.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is niet optioneel

Een gebrek aan zichtbaarheid in zoekmachines kan de groei van je website belemmeren. Als je website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zal het moeilijk zijn om organisch verkeer aan te trekken. Onderzoek relevante zoekwoorden, optimaliseer je inhoud en zorg ervoor dat je website technisch SEO-vriendelijk is. Een website zonder organisch verkeer vertrouwd voornamelijk op advertenties om verkeer binnen te halen, waar per klik of vertoning betaald voor dient te worden. Wanneer je ophoudt met het betalen hiervoor, verdwijnt je verkeer ook als sneeuw voor de zon. Wat kan leiden in het falen van je website. Een spreiding over niet alleen organisch verkeer, maar ook over Sociale Media is hierom van groot belang voor de lange termijn. 

Technische problemen moeten worden aangepakt

Technische problemen kunnen frustrerend zijn voor bezoekers en leiden tot een lagere betrokkenheid. Controleer regelmatig op kapotte links, zorg voor een goede werking op verschillende browsers en los serverfouten snel op. Google Search Console kan hier ook een waardevolle tool in zijn om ervoor te zorgen dat jouw website functioneel goed in elkaar steekt. 

Het belang van goed webdesign

Een aantrekkelijk, professioneel en gebruiksvriendelijk webdesign is ook van groot belang. Een verouderd of onaantrekkelijk ontwerp kan het vertrouwen van bezoekers ondermijnen en hen ervan weerhouden om je website serieus te nemen. Investeer in een modern en responsief ontwerp dat goed presteert op alle apparaten. Wanneer je gebruikmaakt van een Content Management Systeem zoals WordPress is een andere thema keuze snel gemaakt, en met enig werk hierin gestoken kan je een modern en snel thema snel realiseren. 

Beveiliging mag niet worden verwaarloosd

Beveiligingslekken kunnen catastrofaal zijn voor je website en het vertrouwen van gebruikers aantasten. Zorg ervoor dat je website voldoende beveiligingsmaatregelen heeft om aanvallen, gegevensinbreuken en malware te voorkomen. Een van de pilaren hiervan is een goede backup strategie. Een beveiligingslek zonder backup kan niet alleen vertrouwen aantasten van je gebruikers, maar ook zorgen voor gegeven verlies of onherstelbare websites. Al je jaren aan werk aan de website kan hierdoor weggevaagd worden. Beveiliging is dus altijd een punt waar aandacht aan besteed dient te worden. 

Wil je de backup strategie liever uitbesteden? Neem dan ook een kijkje bij onze 120 dagen incrementele backup optie die beschikbaar is onder de add ons. Deze backups worden apart opgeslagen van onze webservers, en zijn hierdoor betrouwbaar en veilig in het gebruik. We kunnen dan op elk moment 120 dagen terug voor je in de tijd om je website te herstellen. 

Effectieve marketing en promotie

Zelfs de beste website zal niet slagen zonder effectieve marketing en promotie. Maak gebruik van verschillende marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing en contentmarketing, om je website te promoten en je doelgroep te bereiken. Zonder publiek kan een website net zo goed niet op het internet worden gehost, maar op een intranet draaien. 

Wil jij er ook voor zorgen dat jouw website niet faalt? Zorg er dan voor dat je alle besproken punten meeneemt in je overwegingen. En zorg voor de juiste fundering in je hosting pakket, bij MijnHostingPartner.nl hebben we de bouwstenen voor je klaar liggen.