Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Wat zijn de maandelijkse kosten van een website?

Wat zijn de maandelijkse kosten van een website?
MijnHostingPartner

Wat zijn de maandelijkse kosten van een website?

Een website kan verschillende kosten met zich meebrengen, van de hosting zelf, de domeinnaam, tot aan andere kosten die afhankelijk zijn van de keuzes die je maakt. Laten we in deze blogpost eens kijken naar wat dit allemaal inhoudt en waar je rekening mee kunt houden bij het draaiende houden van je website.

Het soort website

De kosten van een website kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type website dat je wilt bouwen of al reeds bezit. Een blog wat je voor de hobby runt heeft bijvoorbeeld andere vereisten dan een project gemaakt in .NET voor Ecommerce bijvoorbeeld. Bij MijnHostingPartner.nl hebben we voor elk budget een passend pakket voor je klaarstaan, voor ook de verschillende manieren waarop een website is gebouwd. Neem bijvoorbeeld WordPress, wat wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem is kan perfect zelf op een SSD hosting pakket worden gedraaid. Maar kan ook op een Managed WordPress hosting pakket worden gehost. Meer over deze verschillen hierin later in dit artikel. 

Kijk dus naar de wensen en gebruik van je website, en noteer dit even om onderzoek te doen naar een geschikt pakket. Of start gelijk een chat gesprek met een van onze collega’s om advies te krijgen. 

Het hostingpakket

Hosting is een van de belangrijkste kostenposten bij het runnen van een website. De kosten variëren afhankelijk van het type hosting dat je kiest, en waarin jouw website draait.  

SSD-hosting: SSD staat voor Solid State Drive en biedt aanzienlijk snellere laadtijden en betere prestaties in vergelijking met traditionele harde schijven (HDD). SSD-hosting is ideaal voor kleine tot middelgrote websites die snelheid en betrouwbaarheid vereisen. Onze SSD-hostingpakketten beginnen vanaf een scherpe prijs per maand en bieden verschillende functies, waaronder al 25 GB aan opslagruimte, onbeperkte bandbreedte en gratis SSL-certificaten.

Totaalpakketten: Onze totaalpakketten zijn ideaal voor iedereen die voor de voordeligste prijs zijn website dient onder te brengen. En is dus perfect voor iedereen die een thuisbasis zoekt voor zijn hobby websites. WordPress is hier tevens op mogelijk, alhoewel we voor het beste resultaat wel onze SSD hosting pakketten aanraden. 

Managed WordPress hosting: Als je een WordPress-website hebt of wilt maken, bieden wij speciale Managed WordPress hosting pakketten aan. Met Managed WordPress hosting hoef je je geen zorgen te maken over technische details zoals updates, beveiliging en prestatieoptimalisatie, omdat wij dit voor jou regelen. Onze Managed WordPress hostingpakketten bieden verschillende voordelen, waaronder automatische WordPress-updates, dagelijkse back-ups, en premium WordPress-ondersteuning.

.NET hosting pakketten: Bij MijnHostingPartner.nl bieden we speciale .NET hosting pakketten aan voor websites die zijn ontwikkeld met het Microsoft .NET-framework. Onze .NET hostingpakketten zijn ideaal voor bedrijven en ontwikkelaars die werken met ASP.NET, MVC en andere .NET-technologieën. En kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om Umbraco en NopCommerce websites te hosten. Alsook eigen ontwikkelde projecten binnen .NET. In deze pakketten heb je toegang tot de laatste versies van .NET en standaard MS SQL databases en een eigen Dedicated Application Pool. 

De domeinnaam

Naast hostingkosten moet je ook rekening houden met de kosten voor je domeinnaam. De kosten hiervan variëren afhankelijk van de extensie (.com, .nl, .org, etc.) die je kiest. Gemiddeld liggen de kosten voor een domeinnaam tussen de €7 en €50 per jaar. Onder de meeste hostingpakketten bieden wij de mogelijkheid om ook meerdere domeinnaam erbij aan te schaffen en hieraan te koppelen, zo kan je dus bijvoorbeeld 1 SSD hosting pakket hebben, en hier met 5 domeinnamen van gebruik maken.  

Software tools en meer

Afhankelijk van de functionaliteit die je wilt toevoegen aan je website, kunnen er extra kosten zijn voor softwaretools, thema's en plug-ins. Sommige populaire platforms, zoals WordPress, bieden gratis thema's en plug-ins aan, maar voor meer geavanceerde functies bij bepaalde thema’s en plug-ins moet je mogelijk betalen. Ook kan je voor tools zoals website statistieken software dienen te betalen, tools zoals Ahrefs en Semrush zijn hier vaak een kostenpost bij. Je kan voor vrijwel alles wel een kosteloos alternatief vinden wat open source is. Dit kan echter soms niet geheel aansluiten bij je wensen. Doe hier dus je onderzoek naar en kijk welke functies jij het belangrijkst vind. 

Het onderhoud van de website

Een website heeft regelmatig onderhoud nodig, zoals het bijwerken van software, het maken van back-ups en het beveiligen van de website tegen hackers. Als je deze taken zelf uitvoert, zijn er geen extra kosten verbonden aan het onderhoud. Maar als je liever hebt dat wij dit uit handen nemen voor je WordPress website dan kun je overwegen om een Managed WordPress hosting pakket af te sluiten.

Het bedrag dat je maandelijks uitgeeft aan je website hangt af van verschillende factoren, zoals het type website, het hosting pakket, de domeinnaam, eventuele softwaretools en het onderhoud dat nodig is. Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van je websitebudget.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste hostingpakket voor jouw website? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!