Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Het bijhouden van WordPress updates

Het bijhouden van WordPress updates
MijnHostingPartner

Het bijhouden van WordPress updates

WordPress is een van de populairste methoden om een website te maken en onderhouden. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt inplannen voor jezelf en hoe je dit op een veilige methode doet. Lees verder voor alle tips en trucs hiervoor. 

Met een WordPress website is het belangrijk om altijd bij te blijven met updates. Of dit nu van updates zijn die geïnstalleerd worden voor updates van plugins, updates aan thema’s of updates van WordPress zelf. Binnen WordPress is er al een mogelijkheid om dit automatisch te laten updaten. Echter raden we aan om hiervoor niet de automatische updates voor aan te zetten voor de meeste zaken. Mocht er wat fout gaan zie je dit namelijk altijd pas achteraf. En kan dit resulteren in het offline gaan van jouw website.

Dit is daarom beter bij te houden op een handmatige wijze. En dit voor jezelf in te plannen met een regelmatige interval. Veel zaken zijn automatisch in te stellen binnen je hosting pakket. En maken het voor jezelf makkelijker om hier een standaard patroon voor in te zetten. Laten we alle tips behandelen die wij verzameld hebben door jaren ervaring van het hosten van WordPress websites. 

Stap 1,voor het bijhouden van WordPress updates, de back-ups

Back-ups zijn een belangrijk onderdeel van elke website hosting, ongeacht welke techniek je gebruikt. WordPress websites zijn soms onbetrouwbaar met updates en kunnen al door een foutieve update geheel down gaan. Daarom is het meer dan verstandig om een goede backup strategie te hebben om ervoor te zorgen dat je altijd terug kan naar een eerder tijdstip van de website. Voor de meeste websites raden we aan om een wekelijkse backup te maken, indien je een hoop content hebt of te maken hebt met klantenorders en bestellingen dan raden we aan om dit op een frequentere basis in te richten. Dan blijft eventuele schade beperkt. 

Back-ups zijn aan te maken in het control panel bij de scheduled tasks, of via WordPress zelf met een backup plug-in. Deze kunnen dan gemakkelijk weer teruggezet worden met behulp van de plugin of FTP. 

Stap 2, doe je onderzoek naar de veranderingen

Bij het updaten van Thema’s, plug-in en WordPress zelf is het belangrijk om te controleren of alles wel correct samen werkt met elkander. En dat je even nagaat wat er allemaal veranderd in een update. Met een update van een plug-in die nog niet getest is met jouw WordPress versie kan het ook voorkomen dat dit ophoudt met werken of een beveiligingsprobleem veroorzaakt. Het is dus verstandig om na te lopen welke plug-ins gaan veranderen en wat de laatste ontwikkelingen hierbij zijn. 

Stap 3, het updaten van de website zelf

Het updaten van plug-ins, thema’s en WordPress versies is het verstandigst om te doen als je weet dat er geen of weinig bezoekers op je website zijn. Dit is meestal in de nachturen en kan daardoor het beste hier uitgevoerd worden. Er is een reden waarom wij ook onderhoud inplannen aan onze servers diep in de nacht. Hier hebben simpelweg minder gebruikers last van. Ditzelfde principe is dus toe te passen op jouw website.  Kondig dit ook tijdig aan indien je veel gebruikers hebben die dagelijks of vaak terugkomen op je website. En verstuur desnoods even een mailtje met een tijd en datum hierin. Bij websites die service verlenen of diensten verkopen is dit natuurlijk meer van toepassing dan een blog website. 

Het updaten zelf gaat met de schrijfrechten aan op de website aardig vanzelfsprekend, klik op update op de onderdelen die bijgewerkt dienen te worden. Mocht er een foutmelding verschijnen heeft dit vaak als oplossing door even de specifieke plug-in opnieuw te installeren met een eerdere versie, of het hard te verwijderen en opnieuw te installeren met de laatste versie.

Hierna is jouw WordPress website weer in zijn geheel bijgewerkt en kan je weer vooruit tot de volgende ronde van updates. We raden aan om dit ten minste maandelijks even in de agenda te zetten om bij te werken. Zo voorkom je een hoop problemen die zouden kunnen ontstaan bij verouderde techniek. En dus ook daarbij het down gaan van jouw WordPress website. 

Managed WordPress hosting

Natuurlijk hebben wij ook Managed WordPress hosting pakketten waarin wij jouw onderhoud van de WordPress website voor je uit handen nemen. Hierin heb je dus geen zorgen over dergelijke problemen met het updates van jouw WordPress website en zorgen we ervoor dat je altijd bereikbaar bent met jouw website. Tegen een kleine meerprijs is dit al mogelijk ten opzichte van een standaard pakket. Kijk voor alle specificaties op onze WordPress webhosting pagina.