Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Net 8 0 uitgebracht

Net 8 0 uitgebracht
MijnHostingPartner

Net 8 0 uitgebracht

De laatste LTS of Long Term Support versie van .NET is uitgebracht door Microsoft! Met deze versie kan je weer 3 jaar uit de voeten en dus jouw volgende applicatie of website in maken, samen met MijnHostingParrtner.nl. Vandaag hebben we namelijk onze laatste .NET servers bijgewerkt, en kan je gelijk aan de slag met .NET 8.0 voor jouw website. Laten we in deze blog post doornemen welke veranderingen en verbeteringen er meekomen met deze LTS versie. En hoe jij hier gebruik van kunt maken. 

Verbetering in snelheid en performance

Het begint een broken record te worden met elke .NET update, maar ook deze keer hebben ze weer hun uiterste best gedaan om het framework sneller te maken en efficiënter. Ten opzichte van .NET 7 is het grof gezien 20% sneller geworden en kunnen er meer requests per seconde worden uitgevoerd. Wat code en websites dus efficiënter en sneller maakt en prettiger in gebruik voor de eindgebruiker. Dit kan dus een daadwerkelijk verschil maken in de door jouw ontworpen applicatie, en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld jouw website sneller in gebruik is, of jouw applicatie op Windows, Linux, Mac of mobiele apparaten nog sneller is. 

.NET 8 Container verbeteringen

Met .NET kun je je applicaties nu eenvoudiger en veiliger in containers verpakken dan ooit tevoren. Elke .NET-image omvat een niet-rootgebruiker, wat zorgt voor veiligere containers met slechts een enkele regel configuratie. De tooling van .NET SDK publiceert containerimages zonder dat er een Dockerfile nodig is, en deze zijn standaard niet-root. Hierdoor kunnen je apps sneller worden ingezet vanwege de kleinere .NET basisimages, inclusief nieuwe experimentele varianten die echt minimale toepassingsgroottes leveren voor native AOT. Of je nu Dockerfiles of de SDK-tooling gebruikt, je kunt nu apps en containerimages bouwen voor elk type architectuur.

Blazor – Bouw full stack webapplicaties met .NET

In .NET 8 kan Blazor zowel de server als de client samen gebruiken om al je web User interface behoeften te behandelen. Met verschillende nieuwe verbeteringen gericht op het optimaliseren van de paginalaadtijd, schaalbaarheid en het verhogen van de gebruikerservaring, kunnen ontwikkelaars nu Blazor Server en Blazor WebAssembly in dezelfde app gebruiken, waarbij gebruikers tijdens de runtime automatisch worden overgezet van de server naar de client. Je .NET-code draait aanzienlijk sneller op WebAssembly dankzij de nieuwe runtime op basis van "Jiterpreter" en nieuwe ingebouwde componenten. Als onderdeel van de verbetering van de algehele authenticatie, autorisatie en identiteitsbeheer in .NET 8, ondersteunt Blazor nu het genereren van een volledige Identity UI gebaseerd op Blazor.

C# 12 simpelere syntax en betere productiviteit

Met .NET 8.0 is ook C# 12 uitgebracht, en kan met deze krachtige codetaal nog eenvoudiger gewerkt worden. Expressies en andere zaken zijn versimpeld, en dus voor beginners en geavanceerde programmeurs eenvoudiger in gebruik. 

.NET 8 ondersteuning met Visual Studio

Zoals elke release werkt .NET 8 ook weer volledig samen met Visual Studio om jouw als developer de beste ervaring te bieden. Met een grote set tools die je eenvoudig kunt inzetten ontwikkel je sneller, veiliger en gemakkelijker. Update dus nu je Visual Studio om ervoor te zorgen dat je gelijk gebruik kunt maken van .NET 8 en alle andere verbeteringen die hier nog mee zijn verbonden. 

.NET 8 nu beschikbaar bij MijnHostingPartner.nl!

Als een van de weinige Windows hosters in Nederland hebben we een nauwe band sinds ons begin gehad met ASP, ASP.NET en nu .NET. We zorgen dat op onze .NET Core pakketten altijd de laatste Long Term Support versies van .NET draaien, zodat je altijd met de laatste stabiele techniek kunt werken en jouw projecten mee in kunt lanceren. Zodra een nieuwe versie uit is zullen we deze altijd zo snel mogelijk gereed hebben voor je staan.  Zoals we nu ook weer binnen 2 dagen hebben geregeld na het uitbrengen van de update. 

Neem een kijkje binnen onze .NET hosting pakketten om ook toegang te krijgen tot .NET 8, en je applicatie snel, betrouwbaar, en voordelig te kunnen hosten!

Om het artikel van Microsoft team te lezen, waar deze blog op gebaseerd is,  dan kan je een kijkje nemen op de volgende link: 
https://devblogs.microsoft.com/dotnet/announcing-dotnet-8/