Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Website zelf ontwikkelen

Website zelf ontwikkelen
MijnHostingPartner

Website zelf ontwikkelen

Een website zelf ontwikkelen is mogelijk op een aantal verschillende manieren, wanneer je een website zelf ontwikkeld kan je veel besparen in de kosten. En voor enkel een hosting pakket en domeinnaam enkel te betalen. De enige andere investering die je er dan zelf verder in te steken is de tijd die je nodig hebt om de website zelf verder te ontwikkelen. Maar ook dit kan met een dagje werk klaar zijn. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar het ontwikkelproces van een website. En hoe jij dit kunt gaan opzetten. Laten we beginnen!

Hosting pakket en domeinnaam 

Een idee of onderneming begint vaak met het registeren van een domeinnaam en het vastleggen van jouw hosting pakket. Met een domeinnaam kan je in de meeste situaties kiezen voor een .nl domeinnaam indien je zaken gaat doen in Nederland. Maar je bent ook vrij in de keuze hier verder in. Wil je bijvoorbeeld een .com domeinnaam om de internationale markt te betreden, of wil je verder  gaan kijken voor de Engelse markt met een .co.uk domeinnaam? Het kan allemaal en is dus voornamelijk afhankelijk waar jij zaken gaat doen, en welke doelgroep je hier op ogen hebt.

Het hosting pakket is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Met speciale pakketten die wij bijvoorbeeld hebben opgezet voor het hosten van .NET 7 is dit meer geschikt daarvoor, dan voor een doorsnee PHP website. Mocht dit je nu allemaal niet zoveel zeggen, kies dan voor ons Totaal SSD pakket. Hierin heb je alles wat je nodig hebt voor het maken van een website, en beschik je ook standaard over mail en alles wat hieromheen draait. Met onze totaal pakketten hebben we dit zo opgezet dat je hier verder gelijk mee aan de slag kunt. 

Je website ontwikkelen en opzetten met een Content Management Systeem

Een website kan je verder ontwikkelen en opzetten op een hoop verschillende manieren. Voor de meesten zal echter een Content Management Systeem of CMS een uitkomst zijn. Omdat hier namelijk vaak zonder enige eerdere technische ervaring mee gewerkt kan worden. Veruit het populairste Content Management Systeem is WordPress. WordPress draait een groot aandeel van alle websites op het internet, en kan daarom ook vaak uitstekend gebruikt worden voor jouw project. 

WordPress is gemakkelijk op te zetten met enkele drukken op de knop binnen ons klantenpanel. Dit maakt het proces dus een stuk gemakkelijker als je net begint. WordPress is verder ook een heleboel informatie over te vinden, niet alleen in onze kennisbank. Maar ook op externe bronnen zoals YouTube. Hier is over elk denkbaar onderdeel van WordPress wel een instructievideo over gemaakt. Doe hier dus je voordeel mee en gebruik deze handige bronnen voor het ontwikkelen van jouw website. 

Thema kiezen en installeren

Een thema kiezen en installeren gaat binnen WordPress met een druk op de knop. Met enige stappen kan je ervoor zorgen dat je de gehele layout van jouw website al geregeld hebt. Dit gaat namelijk binnen WordPress met zowel gratis als betaalde thema’s gemakkelijk via enkele stappen. Het uitkiezen van een thema is verder wel iets waar je enige aandacht aan dient te spenderen. Kijk naar de reviews van een thema, wat de mogelijkheden precies zijn en wat je hiervoor allemaal voor nodig hebt. Een thema kan namelijk meerdere plug-ins nodig hebben om geheel te werken. Wat wellicht meer is dan noodzakelijk.

Het installeren van een thema zelf is verder twee drukken op de knop, 1 om hem te downloaden en 1 om hem te activeren. Hierna is hij via de WordPress customizer zelf geheel op een visuele wijze te bewerken. Zonder hiervoor dus moeilijke technische werkzaamheden voor te hoeven verrichten. 

Aan de gang met het ontwikkelen van je website

Het ontwikkelen van je website na het installeren van je thema is een proces waar zoveel tijd in kan gaan zitten als je zelf verkiest. Maak je gebruik van een bestaande layout of design en vindt je dit verder goed? Dan kan dit al klaar zijn met een uurtje wat bestaat uit het uploaden van je logo en styling. Wil je echter elk onderdeel apart inrichten naar wens en elk aspect veranderen van een thema of bestaande layout? Dan kan hier meer tijd in gaan zitten. 

Besluit dus wat je precies allemaal op je website wilt zien, en welke onderdelen voor jouw belangrijk zijn. Met een website wat puur en alleen als visitekaartje dient te dienen kan er relatief eenvoudig een website worden opgezet met een kant en klaar thema. Met een webshop of complexe website met meerdere onderdelen kan je wat langer mee bezig zijn. 

De inhoud van de website zal het meeste werk in gaan zitten

Zoals wel meer zaken is de inhoud van een project het meeste werk, dit is hetzelfde met een website. Het opzetten van jouw website met WordPress en andere tools is een kwestie van enkele uren. Het schrijven en maken van de content op een website kan vele malen langer in beslag nemen. Een website zonder inhoud of content heeft vrijwel geen langdurig nut. Er is altijd informatie noodzakelijk, ongeacht wat je probeert te verkopen of vertellen. Deze informatie kan de vorm aannemen van tekst, afbeeldingen en video. Of een combinatie hiervan. 

Om deze inhoud te maken zal je dus of de mouwen vaak op dienen te stropen en aan het werk te gaan. Content Management Systemen zoals WordPress zullen dit een stuk makkelijk maken voor beginners. Je krijgt namelijk een fijne omgeving om aan het werk te gaan. Zonder dat je vaak andere tools nodig hiervoor hebt. 

Adverteren en bezoekers trekken naar jouw website

Een website heeft vaak geen bestaansrecht zonder bezoekers te trekken, als het delen van de website niet tot je bedoelingen hoort dan is het internet wellicht niet de juiste plek hiervoor. Het trekken en vasthouden van bezoekers naar jouw website is echter een opgave op zichzelf. En zal je dus ook de nodige tijd, moeite en financiën in te steken om dit voor elkaar te krijgen. Vaak de makkelijkste en snelste manier om dit voor elkaar te krijgen is om te adverteren voor je website. Dit kan je doen via Sociale Media platformen zoals Facebook, Instagram of Twitter. Maar kan je ook doen op de verschillende zoekmachines. Waar Google uiteraard de grootste van is. 

Naast adverteren kan je ook zelf aan de slag met het bezoekers trekken naar jouw website, dit kan je doen door zelf te posten op Sociale Media en het proberen te vergaren van een volgeling. Of het schrijven en optimaliseren van de content op je website voor het ranken binnen de zoekmachines. Organisch verkeer wordt dit genoemd, en hier hoeft dus niet per klik of impressie voor betaald te worden. Alhoewel dit vaak wel de nodige tijdsinvestering kost. 

Ga jij ook aan de gang met het zelf ontwikkelen van jouw website? Sluit nu jouw pakket af bij MIjnHostingPartner.nl!