Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Wat moet je doen als je mailbox vol zit?

Wat moet je doen als je mailbox vol zit?
MijnHostingPartner

Wat moet je doen als je mailbox vol zit?

Als je mailbox vol zit, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke e-mails mist. Een volle mailbox kan ervoor zorgen dat inkomende berichten worden geweigerd en je essentiële communicatie mist. Bij MijnHostingPartner.nl begrijpen we hoe frustrerend dit kan zijn, en we staan klaar om je te helpen bij het beheren van je mailboxruimte.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar in jouw email adres?

De hoeveelheid ruimte die je hebt voor je emailadres hangt af van het email hosting of regulier hosting pakket dat je bij MijnHostingPartner.nl hebt gekozen. Voor onze basispakketten bieden we meestal een ruime hoeveelheid opslag aan, maar voor bedrijven of gebruikers met hogere eisen zijn er ook pakketten beschikbaar met extra opslagcapaciteit. Het is altijd een goed idee om je huidige pakket te controleren en te kijken of dit nog aansluit bij je behoeften.

Waar je rekening mee dient te houden is dat jouw email adres automatisch wordt aangemaakt met 1 GB aan opslagruimte,  hier heb je echter zelf nog de vrije hand in om dit te vergroten of te verkleinen. Zolang je maar niet over de totale grootte van je pakket gaat. Je kan dus met een standaard Totaalpakket met totaal 25 GB aan opslagruimte 5 GB voor je website bijvoorbeeld gebruiken, en de overige 20 GB die je kan onderverdelen in je mailadressen. 5 GB aan mailopslag is voor de meeste gebruikers afdoende voor jaren aan mail. 

Ruimte vergroten of uitbreiden van je email adres

Mocht je merken dat je regelmatig tegen de limiet van je mailboxruimte aanloopt, dan is het uitbreiden van je opslagruimte een logische stap. Bij MijnHostingPartner.nl kun je eenvoudig extra ruimte bijbestellen. Dit kan door via Mijn Producten de add on te bestellen voor de gewenste extra ruimte. 

Wat moet je doen als je mailbox vol zit?

Zo zorg je ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt voor al je belangrijke e-mails. Wanneer je nog ruimte over hebt in je pakket dan kan je eenvoudig de ruimte vergroten van het email adres, en kan je doen op de volgende wijze tevens onder Mijn Producten. 

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/algemeen/algemene-vragen/e-mailbox-vergroten/

Zit je bij een andere provider en loop je al snel tegen de limieten aan? Neem dan nu een Email pakket af voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik en importeer eenvoudig je bestaande mail met 3 klikken! Zo is overstappen nog nooit zo makkelijk geweest!

Je mailbox opruimen

Een andere effectieve manier om ruimte vrij te maken in je mailbox is door deze op te ruimen. Begin met het verwijderen van oude emails die je niet meer nodig hebt, zoals nieuwsbrieven, promoties en oude bijlagen. Want de kans is zeer klein dat je nog die eene nieuwsbrief van tweede week augustus 2018 nog moet bewaren van de Appie. Vergeet ook niet om de prullenbak en de map met verzonden items te legen. Door regelmatig je mailbox op te schonen, houd je niet alleen ruimte vrij, maar blijft je Inbox ook overzichtelijker.

Helder inzicht in je ruimteverbruik binnen de webmail

Bij MijnHostingPartner.nl kun je via de webmail eenvoudig inzicht krijgen in hoeveel ruimte je momenteel gebruikt. Log in op je webmail en ga naar de instellingen of accountinformatie. Hier kun je een overzicht zien van je ruimteverbruik, inclusief details over welke mappen de meeste ruimte innemen. Dit helpt je om gerichte beslissingen te nemen over welke e-mails of mappen je kunt opruimen om weer ruimte vrij te maken.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief omgaan met een volle mailbox en ervoor zorgen dat je altijd bereikbaar blijft voor belangrijke communicatie. Heb je nog vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze supportafdeling. Wij staan klaar om je te helpen!