Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Website maken voor een Restaurant

Website maken voor een Restaurant
MijnHostingPartner

Website maken voor een Restaurant

Een goed ontworpen website is de sleutel tot het aantrekken van nieuwe gasten, het bouwen van loyaliteit en het bieden van een naadloze ervaring. In deze blog post lichten we enkele belangrijke stappen toe om een onweerstaanbare website voor jouw restaurant geheel zelf te kunnen maken! En dat zonder te hoeven coderen. 

Maak een lijst met functionaliteit die je beschikbaar wilt stellen op je website

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken. Wil je online reserveringen mogelijk maken, een menu presenteren, of misschien zelfs een online shop toevoegen? Maak hiervan even een lijstje en ga na wat je het belangrijkst vindt hierin. Onthoudt dat je een eigen website altijd op een later stadium nog kunt uitbreiden met functionaliteit. En je het in het begin dus eenvoudig voor jezelf kan maken om snel te kunnen starten met een online aanwezigheid. 

Kies in deze eerste oriëntatie fase ook een goede domeinnaam uit voor jouw website, dit is het handigst om gelijk te houden aan de naam van je restaurant. Restaurantzeezicht.nl of zelfs zeezicht.nl zijn hier enkele voorbeelden van. Het is vaak slim om zo snel mogelijk jouw domeinnaam vast te leggen. Het kan je namelijk maar zo gebeuren dat deze al bezet is. 

WordPress en hoe dit de fundering vormt voor je website 

Een website hoeft tegenwoordig niet meer van de grond af opgebouwd te worden met regels code. Dit doe je zelfs als leek eenvoudig met een Content Management Systeem, WordPress is hierin de meest populaire optie. En is eenvoudig te installeren via ons klantenpanel met een paar klikken. Hierna kan je aan de gang met het opzetten van je website, dit gaat met een thema. 

Thema keuze binnen WordPress

Het ontwerp van je website moet aansluiten bij de stijl en het karakter van je restaurant. Dit regel je binnen WordPress met een thema installeren. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw website mee te bouwen. Het eenvoudigst is om even te zoeken binnen WordPress nadat dit geïnstalleerd is. En even rond te kijken wat het meeste aansluit bij je wensen. Deze stap kan je ook iets eenvoudiger maken door een betaald thema te overwegen, voor een kleine investering bij derde partijen, kan je jezelf een hoop werk besparen doordat betaalde thema’s vaak een stuk meer al voor je ingesteld hebben.

Gratis zijn er echter ook talloze opties die je kan kiezen om jouw website te maken voor jouw restaurant, in het moeder thema Astra kan je bijvoorbeeld een hoop gratis layouts al kiezen die speciaal gemaakt zijn voor restaurants. 

Stel je menu in de schijnwerper

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen je website bezoeken, is om het menu te bekijken. Zorg ervoor dat je menu overzichtelijk en gemakkelijk te lezen is. Voeg beschrijvingen toe aan gerechten en vermeld eventuele speciale opties. Kleed hem leuk aan en maak hem beschikbaar in PDF vorm, of juist hem direct beschikbaar te maken op een pagina binnen je website. Ook kan je voor beide opties kiezen. 

De menukaart kan je vervolgens op meerdere plekken tonen via het menu van de website zelf, en andere plekken waar deze snel in het oog valt. 

Voeg sfeerfoto’s en impressies toe

Afbeeldingen zeggen meer dan woorden, vooral als het om eten gaat. Plaats kwaliteitsfoto's van je gerechten en de sfeer in je restaurant. Hierdoor kunnen bezoekers zich een beter beeld vormen van wat ze kunnen verwachten. En natuurlijk overhalen om bij jouw te komen eten of bestellen in plaats van bij de concurrentie. Let wel dat enkel foto’s niet geheel de doorslag kunnen geven, beschrijf je gerechten en sfeer ook per tekst en andere vormen van media. Een website is namelijk niet veel waard zonder tekst. 

Extra Functionaliteit mogelijk maken met plug-ins

Denk na over welke functies je wilt integreren. Dit kunnen online reserveringen, een nieuwsbriefinschrijving, een blog voor nieuws en updates, en zelfs integratie met sociale media zijn. Elk van deze functies kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring. Dit kan je met WordPress eenvoudig koppelen met een plug-in speciaal voor restaurant reserveringen. Echter kan dit wel kosten met zich meebrengen. Als je net begint en de investering zo laag mogelijk wilt maken, dan is een simpel telefoonnummer met een eigen email adres vermelden voor reserveringen ook een goede optie. Email adressen zijn ook onbeperkt aan te maken binnen je hosting pakket bij MijnHostingPartner.nl. De dagen dat je een gratis en daardoor onprofessioneel email adres gebruikt zijn voorbij. Je kan email adressen aanmaken die gebruikmaken van jouw eigen domeinnaam. 

Zorg voor Mobiele Vriendelijkheid

Het zal geen verassing zijn dat een hoop mensen hun mobiel gebruiken om naar een restaurant te zoeken in de buurt. Controleer dus ook jouw website op mobiele vriendelijkheid en of alles naar behoren werkt. WordPress en het gekozen thema zullen hier al standaard rekening mee gehouden hebben, maar controleer dit zelf ook altijd nog. 

Houdt je website up to date met relevante informatie

Een belangrijke pilaar die je overeind dient te houden met een website voor je restaurant is dat je deze blijft voorzien van updates en nieuwe informatie. Dus elk nieuw menu item of wisseling van de kaart, actuele openingstijden en deadline voor de keuken dient hierop vermeld te zijn. Als een klant bij je binnenwandelt omdat er op de website stond dat de keuken nog open is tot 9. Maar dit gewijzigd is naar 8. Dan kan je een onnodige negatieve ervaring creëren, die natuurlijk zich ook vaak uit in (belangrijke) reviews op Google.  

Werk dus je website bij en geef ook enige medewerkers hier toegang tot, met WordPress kan je ook beperkte rollen toewijzen aan je medewerkers. Zodat je met een gerust hart aan je website kan laten werken. En niet voor elke wijziging zelf aan de gang hoeft. 

Start nu ook jouw website voor jouw restaurant en ga voor een klein budget al aan de gang met de hosting van MijnHostingPartner.nl!