Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Website maken voor Eventplanners

Website maken voor Eventplanners
MijnHostingPartner

Website maken voor Eventplanners

Als Eventplanner begin je vaak als zelfstandig ondernemer, er komt daarbij veel op je af en vraagt ook voor vele items een aardige investering om mogelijk te maken. Een website laten maken kan een van die investeringen zijn die je liever wilt voorkomen. Bij MijnHostingPartner.nl kan je eenvoudig zelf een website maken met moderne tools zoals WordPress om dit eenvoudig en in een middag zelf op te zetten. Zo bespaar je de kosten van een website ontwerper, en heb je zelf alles in de hand om het geheel naar je eigen wens te maken. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar welke stappen hier allemaal voor nodig zijn, en hoe je dit eenvoudig zelf kunt uitvoeren!

Wanneer je een website wilt laten maken dan kan dit vaak vanaf ~500 euro, zodra je echter vaak meer pagina's wilt en meer mogelijkheden dan kan dit zo oplopen tot in de duizenden euro's. Wat je vaak ook terugziet is dat je alsnog een website opgeleverd krijgt die met dezelfde techniek is opgebouwd die je zelf ook eenvoudig kunt beheren. 

Domeinnaam en de fundering voor jouw Eventplanner website

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen die past bij jouw bedrijf. Dit is het adres waarmee mensen je online kunnen vinden. Bij MijnHostingPartner.nl kun je eenvoudig controleren of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en deze direct registreren in realtime. Voor de meeste Eventplanners zal een landelijke extensie de beste fit zijn, en kan bijvoorbeeld voor Nederland .nl zijn. Dit is vaak het meest herkenbare bij je klanten en zal vertrouwd over komen in plaats van sommige "exotischere" extensies. 
Verder is het hosting pakket ook een belangrijke keuze die voor beginners vaak nog best lastig kan zijn, hierom hebben wij ons best gedaan om dit zo helder mogelijk te presenteren, voor de meeste situaties zal een regulier SSD hosting pakket de beste en voordeligste optie zijn. Je beschikt dan over standaard 25 GB aan opslagruimte voor je website, database en mail adressen. Wat voor de meesten ruim voldoende is voor vele jaren aan gebruik. En je hebt de technische specificaties om een WordPress website snel en betrouwbaar te laten draaien. Wil je dat wij nog meer voor je uit handen nemen hierbij? Kijk dan ook eens naar de Managed WordPress hosting pakketten, hier nemen wij het onderhoud, backups en beveiliging voor je uit handen. Zodat jij de focus kunt leggen op wat telt. 

Na het registreren van je domeinnaam en het kiezen van je pakket is het tijd om WordPress te installeren binnen je hosting pakket.

WordPress installeren binnen je hosting pakket

Bij MijnHostingPartner.nl kun je met één klik WordPress installeren. Dit maakt het opzetten van je website een fluitje van een cent. Volg eenvoudig de stappen in het installatieproces en je hebt binnen enkele minuten een werkende WordPress-website. Binnen onze kennisbank leggen we uitgebreid uit hoe dit in zijn werk gaat, en kan je met het instructiefilmpje eenvoudig meevolgen. 

Thema kiezen wat een hoop werk voor je uit handen neemt

Een van de voordelen van WordPress is de enorme hoeveelheid aan beschikbare (gratis) thema's. Kies een thema dat past bij de uitstraling die je wilt geven aan jouw evenementenbureau. Met een paar klikken kun je het thema installeren en aanpassen naar jouw wensen. En dit allemaal op een visuele wijze, je hoeft dus niet te coderen om je website te kunnen aanpassen. Dit kan je eenvoudig doen met klikken, menu's en slepen. 

Media toevoegen aan je website zoals Afbeeldingen en Video

Afbeeldingen en video's zijn essentieel om de bezoekers van je website een goed beeld te geven van wat je te bieden hebt. Met WordPress kun je eenvoudig afbeeldingen en video's toevoegen aan je pagina's en berichten. Upload je media, voeg ze toe aan je content en WordPress doet de rest.

Meer functionaliteit toevoegen aan je website

Met behulp van plugins kun je eenvoudig extra functionaliteit toevoegen aan je website. Of je nu een contactformulier wilt toevoegen, een agenda voor je evenementen wilt maken, of een manier wilt vinden om online betalingen te accepteren, met de juiste plugin is het allemaal mogelijk. Deze zijn ook weer eenvoudig te installeren direct vanuit WordPress, en kan je inzetten om meer mogelijk te maken op je website. 
Met deze stappen kun je eenvoudig zelf een professionele website maken voor jouw evenementenbureau. Wil je meer weten over het maken van een website met WordPress? Neem dan contact op met MijnHostingPartner.nl voor meer informatie en ondersteuning. We zijn jouw partner in hosting!