Algemene informatie - SSL certificaat

Wat in dit artikel behandeld gaat worden is het SSL certificaat.
  1. Hoe werkt / wat is een SSL certificaat?
  2. Hoe werkt het bestel proces bij MijnHostingPartner.be van een certificaat?
  3. Wat zijn de stappen die ik nog moet uitvoeren om te zorgen dat het certificaat actief is?

1.Hoe werkt / wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een extra laag zekerheid wat je jouw klanten kunt geven, je bent hoogstwaarschijnlijk wel bekend met de groene balk die aan het begin van de URL verschijnt wanneer websites een SSL certificaat hebben of het slotje.
Zoals wij ook bij MijnHostingPartner.be bijvoorbeeld hebben:

EV Comodo certificaat:
Algemene informatie - SSL certificaat

Wat het voordeel is van een SSL certificaat is dat de verbinding altijd versleuteld is tussen bezoeker en website. Zo weet de bezoeker dat hij met de juiste site verbonden is en dat eventuele gegevens die hij opgeeft versleuteld over de lijn gaan. Er zijn een aantal opties voor een SSL certificaat namelijk:

Domein validatie SSL certificaten:

DV SSL Certificaat inclusief eigen IP-adres - 39,95 exclusief BTW per jaar -> Eenmalig installatie kosten  25,00 exclusief BTW
DV SSL Certificaat exclusief eigen IP-adres - 19,95 exclusief BTW per jaar -> Eenmalig installatie kosten 25,00 exclusief BTW

Alleen een SSL certificaat voor je hoofddomein. Dus MijnHostingPartner.be en alles wat op dezelfde URL staat /index.php /contact.php etc.
Dit is een certificaat die alleen wordt gevalideerd op basis van Domeinnaam en is daarom voordeliger. Met een eigen IP adres heb je naast het SSL certificaat ook nog de voordelen voor SEO en stabilieit van een eigen omgeving.

Wildcard SSL certificaten:

Wildcard SSL Certificaat inclusief eigen IP-adres -  124,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW
Wildcard SSL Certificaat exclusief eigen IP-adres -  99,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW

Een Wildcard SSL certificaat zorgt ervoor dat naast je hoofddomein ook nog al je subdomeinen mee worden genomen in het SSL certificaat. Zo kan je dus naast MijnHostingPartner.be ook: webmail.MijnHostingPartner.be of control.MijnHostingPartner.be beveiligen met hetzelfde certificaat.

Multi Domein SSL certificaten:

Multi Domein (2) SSL Certificaat - 75,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW
Multi Domein (4) SSL Certificaat -
95,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW
Multi Domein (6) SSL Certificaat - 125,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installate kosten 25,00 exclusief BTW

Verschil tussen de bovenste drie is hoeveel domeinen onder het certificaat kunnen vallen. Het Multi domein SSL certificaat is alleen bedoeld voor websites waar dezelfde inhoud op staat en rekent met www. en zonder www als 2 domeinen!
Wanneer je dus (www.)MijnHostingPartner.nl , (www.)MijnHostingPartner.eu en (www.)MijnHostingPartner.be wilt versleutelen dan moet je dus voor de Multi Domein (6) SSL Certificaat kiezen.

EV Comodo SSL certificaten:

EV Comodo SSL Certificaat inclusief eigen IP-adres - 99,50 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW
EV Comodo SSL Certificaat exclusief eigen IP-adres - 89,00 exclusief BTW per jaar -> Eenmalige installatie kosten 25,00 exclusief BTW

Dit is een uitgebreid certificaat en raden wij aan voor webshops of websites waar belangrijke gegevens uitgewisseld worden. De validatie is erg uitgebreid met een EV certificaat. Dit wordt namelijk door Comodo handmatig gevalideerd. Dit gaat ook per bedrijfsnaam, email en telefoon confirmatie.
Let op: De levertijd van een EV Comodo SSL certificaat is langer dan de andere certificaten. Houdt rekening met minimaal 1 week voordat dit pas actief gemaakt kan worden.

Eigen IP toelichting: Met een eigen IP adres heb je naast het SSL certificaat ook nog de voordelen voor SEO en stabiliteit van een eigen omgeving.

2.Hoe werkt het bestel proces bij MijnHostingPartner.nl van een certificaat?

Een SSL certificaat is direct bij je domein en pakket te bestellen. Dit is te vinden in de bestelling bij add-ons.
Als je al een pakket bij ons hebt of later besluit een certificaat aan te schaffen, dan kan je een ticket aanmaken in het klantenpanel met hierin:
  1. Het domein of specifieke URL waar het certificaat voor is.
  2. Het gewenste certificaat.

Hierna zal je een reactie krijgen van een van de collega's van de helpdesk en word de order voor je aangemaakt.
Na het voldaan van de factuur die voor je klaar wordt gezet wordt dit zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.
Afhankelijk van het certificaat kan dit een aantal werkdagen duren voordat dit actief gemaakt kan worden. Dit moet namelijk nog langs een externe partij voordat een certificaat actief gemaakt kan worden.

Zodra het certificaat actief is gemaakt dan zal een reactie plaatsvinden op de ticket.
Is het langer dan 5 werkdagen dat er nieuws is over je certificaat?
Dan kan je een reactie plaatsen in de ticket met een verzoek tot status update.
Of je kan even online komen op de chat, wij zullen dan contact opnemen met de serverbeheerders en verzoeken hem te reageren in de ticket.
Via de chat kan een certificaat echter niet geactiveerd worden, dit moet gecommuniceerd worden in de ticket.
Alvast bedankt voor je begrip.

3.Wat zijn de stappen die ik nog moet uitvoeren om te zorgen dat het certificaat actief is?

Nadat je van ons de melding heeft gekregen dat het certificaat actief is dan zal dit nog niet direct werken wanneer je naar de website gaat met een browser.
Er zijn namelijk nog een aantal stappen nodig om te zorgen dat de website ook via SSL te bereiken is.

Zodra het certificaat actief is dan is tevens de optie Eigen IP adres toegevoegd onder je account. Er moet een wisseling gemaakt worden van je gedeelde IP naar je eigen IP adres.
Dit kan in het control panel onder websites gewisseld worden. Onder IP adresses is je nieuwe IP adres te vinden.

Wat daarna nog noodzakelijk is om aan te passen is de website code. Al jouw pagina's die verwijzingen maken naar een afbeelding links enzovoort. zullen aangepast moeten worden naar de nieuwe url.
van https:// >> https://www.

Hoe dit verder in zijn werk gaat voor een aantal populaire CMS'en zoals Wordpress of Joomla kan je hier zien.

Lets Encrypt is ook mogelijk met nieuwe pakketten. Echter zijn deze certificaten geheel op eigen risico te gebruiken en levert MijnHostingPartner.nl geen verdere ondersteuning voor. Hoe Lets Encrypt gebruikt kan worden is in het volgende artikel te zien.