Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

Het beveiligen van een directory kan op verschillende manieren.

Optie 1: Door de folder te beveiligen via de web.config.

Onderstaande script is een voorbeeld hiervan:

mode="Forms">                   passwordFormat="Clear">                       name="test" password="test" />                                                                 users="test" />                   users="*" />                                   path="admin">                                                   roles="admin" />                 users="*"/>                                            enabled="true" />                                                       enabled="false" />                       enabled="true" />                       enabled="false" />

Optie 2: Door de .htaccess optie in te schakelen via het control panel.

Je logt in op control.mijnhostingpartner.nl

Je gaat naar websites.

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

Klik dan op het domein waarin je de folder wilt beveiligen.

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

Dan ga je naar het tabblad .htaccess.

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

Bij show security options kan je de folder toevoegen die je wilt beveiligen.

Daarna kan je de gebruiker en wachtwoord toepassen voor de beveiligde folder.

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

1 :

De pijlen die 1 aangeven heeft betrekking tot het htaccess bestand zelf, hierin kan de map ingesteld worden welke beveiligd moet worden. In dit voorbeeld pakken we de map images.

2 : Daarna kan je eerst bij de pijlen met naam 2 een user/group aanmaken.

1: Kan je na het toe voegen van de user weer terug gaan naar securtiy options en de user instellen op de volgende wijze.

User Toewijzen

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

1 : Dit word de naam die u te zien krijgt om in te loggen. Kan bijvoorbeeld een geheugensteun zijn, of wat je verkiest.

2: Heb je verder geen invloed meer op, dit kan op in deze stap niet aangepast worden.

3: Kan voor basic worden gekozen, digest is ook een mogelijkheid meer informatie over de encryptie methode volgt.

4: Hier moet de user toegevoegd worden om toegang te krijgen tot het gemaakte .htaccess bestand.

User Aanmaken

Hoe beveilig ik een directory met een wachtwoord?

Hier vul je de benodigde gegevens in en maak je een keus voor de beveiliging. Naderhand kunnen hier ook opties worden gewijzigd.