Hoe stel ik de rechten in via de filemanager?

Je logt in op het control panelen gaat dan naar file manager.

Klik daar de domein aan waarvan je de rechten wilt aanpassen.

Stap 1:
Hoe stel ik de rechten in via de filemanager?
Je kan dan achter de gewenste map (bijvoorbeeld de wwwroot) op het slotje klikken en hier de rechten toepassen die je nodig hebt. Zie onderstaande voorbeelden:

Stap 2:

Hoe stel ik de rechten in via de filemanager?

Stap 3:

Hoe stel ik de rechten in via de filemanager?

Type rechten:

Als je Read aanvinkt geef je leesrechten op de map of bestand.
Als je Write aanvinkt geef je schrijfrechten op de map of bestand.

Als je het vinkje plaatst bij Replace permissions on all child objects worden alle rechten doorgevoerd op onderliggende bestanden en mappen.

Je dient altijd leesrechten op NETWORK SERVICE te hebben staan zodat de Application Pool de bestanden kan openen en uitvoeren.
Wanneer je bij ASP.net schrijfrechten nodig hebt dien je het vinkje te plaatsen bij Write onder NETWORK SERVICE.