Lets Encrypt activeren

Zorg dat je ingelogd bent in het klanten panel. En klik op mijn producten.

Lets Encrypt activeren

Selecteer hier het product dat je wilt wijzigen.

Lets Encrypt activeren

Stap 3:

Klik hier op websites.

Lets Encrypt activeren

Stap 4:

Selecteer je domeinnaam.

Lets Encrypt activeren

Stap 5:

Klik vervolgens op Install lets encrypt certificate.

Lets Encrypt activeren

Let's Encrypt certificaten kan je actief maken op een gemakkelijke manier via het control panel. Je gaat eerst naar het control panel en logt in met je gegevens. Hierna ga je in het home scherm naar websites. Vervolgens klik je op je website waar je het op actief wilt maken. Onder websites selecteer je het tabblad SSL.Je ziet hier gelijk de optie om Let's Encrypt te activeren, die klik je aan.In het volgende scherm is het een kwestie van de gebruikersvoorwaarden te accepteren, lees deze natuurlijk wel even door voordat je akkoord geeft. Daarna selecteer je Create and Install. De voorkeur URL is hier ook te selecteren, waarna je alles verder standaard hebt kan je dit default laten. Dit is afhankelijk van je configuratie. SSL certificaat wordt nu aangemaakt, dit kan even duren.lets encrypt ssl certificaat activerenNa het installatiescherm is het certificaat actief op je space en kan je hiervan gebruikmaken!Ga vervolgens naar je website via https:// om te kijken of het certificaat actief is. Onthoudt dat je de content van je website ook geschikt moet maken voor SSL! Dus ook de plaatjes en links etc. Hier kan MijnHostingPartner.nl je niet direct mee verder helpen, dit zijn namelijk instellingen binnen jouw website die gemaakt moeten worden. Hoe je de website automatisch doorverwijst naar SSL moet je in je web.config dit afdwingen. De instructie daarvoor is hier te vinden.Hierna dus even je website bestanden nakijken of het geschikt is voor SSL. Verder heb je een nieuwe map in de wwwroot gekregen genaamd:.well-knownHier staan je SSL bestanden in, kom hier verder niet meer aan. Als hier een fout in wordt gemaakt dan kan je weer opnieuw beginnen aan het artikel.*Noot, Let's Encrypt certificaten leveren wij verder geen support voor. Deze certificaten zijn op eigen risico te gebruiken. Wanneer je een foutmelding krijgt bij de installatie of verdere vragen hebt dan kan je eerst kijken op de status pagina:
https://letsencrypt.status.io/
En verder contact opnemen met Let's Encrypt of de forums.

*Noot 2, Wanneer een foutmelding verschijnt met een verwijzing naar "could not validate hostname" dan zit er een verwijzing in de website niet correct. We raden dan aan om alles even uit te zetten op dat vlak en te zorgen dat het domein op zowel https://als https://www. te bereiken is. Zonder foutmeldingen.
Ook bij net aangemaakte domeinen is het zaak om even te wachten met het gelijk activeren van Lets Encrypt. Hij moet namelijk gevalideerd worden op DNS niveau.