Domein doorverwijzen via DNS

Om jouw domein door te verwijzen via een DNS aanpassing zijn de volgende stappen nodig.
Je dient in te loggen in het controlpanel van mijnhostingpartner, https://control.mijnhostingpartner.nl
Tevens kun je alvast de benodigde gegevens opvragen van jouw domein waar je dit naar wilt doorlinken. Die gegevens bestaan uit het volgende:
A record / IP adres Waar je dit domein naar door wilt linken.

Vervolgens ga je naar "Domains"

Domein doorverwijzen via DNS

En selecteer je het betreffende domein wat je door wilt laten verwijzen.

Domein doorverwijzen via DNS

Vervolgens klik je op

Edit DNS zone records

Domein doorverwijzen via DNS

Hier kom je in het scherm waar de wijzigingen moeten gebeuren,

Domein doorverwijzen via DNS

Je selecteert nu de records die je wilt wijzigen, dit zijn in de meeste gevallen alle A records, dus het lege A record / ftp / stats / www.
Om dit te bewerken druk je op het potloodje voor het betreffende record.
Deze gegevens dien je dus van de andere partij te hebben, denk eraan om

hiervan eerst een Back-up te maken

. Dit kan bijvoorbeeld door hier zoals bovenstaand een screenshot van te maken.

Een screenshot maken kan in Windows omgevingen met meerdere opties, in het start menu kunt u knip invoeren. Dan komt de snipping tool tevoorschijn. Tevens kan hier ook met de knop op het toetsenbord Print screen een screenshot mee gemaakt worden.

Een voorbeeld hoe dit gewijzigd kan worden zie je hieronder, dit betreft het lege A record:

Domein doorverwijzen via DNS

1. Is het veld waar je het nieuwe IP adres invult Dit dien je dus bij de hand te hebben voor deze stap.
  2. Hierna

Zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd kan dit 3 ~ 6 uur duren voordat dit gerealiseerd is voor een .nl domein naam. .com en overige domein namen kan dit 24 ~ 48 uur duren voordat dit door de DNS refresh is gekomen.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je kijken of de online chat beschikbaar is of je kunt hiervoor een ticket aanmaken.