Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?

SPF is een afkorting voor Sender Policy Framework en het is een techniek die gebruikt wordt om spoofing tegen te gaan. Spoofing is een vorm van spam waarmee er misbruik gemaakt wordt van jou e-mail adres. In de meeste gevallen zul je dan een mail vanuit jou eigen e-mail adres waarin er gevraagd wordt of jij een betaling over kan maken naar een Bitcoin adres. Echter is dit niet vanuit jou eigen e-mail adres verstuurd maar vanaf een compleet ander adres, dit is verder ook te zien als je de headers aan zet. Een SPF record ziet er bijvoorbeeld zo uit: v=spf1 a a:mijntestpartner.nl ip4:178.249.155.178 -all
Om spoofing tegen te gaan kun je gebruik maken van een SPF record, als je mail ontvangt dan wordt er door de spam filter gecontroleerd of er een SPF record aanwezig is. je kan dit verder aan maken in het klantenpanel. Klik vervolgens op domeinen.

Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?

Klik vervolgens op het domein dat je wilt wijzigen.

Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?
Klik hierna op het hoofd of subdomein waar je het SPF record aan toe wilt voegen.

Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?
Klik vervolgens onderaan op het plus teken.

Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?
En vul vervolgens in het datavak je SPF record in. Wanneer je dit gedaan hebt kan je op save drukken.

Wat is een SPF record en waar kan ik het instellen?
SPF is een afkorting voor Sender Policy Framework en het is een techniek die gebruikt wordt om spoofing tegen te gaan. Spoofing is een vorm van spam waarmee er misbruik gemaakt wordt van jou e-mail adres. In de meeste gevallen zul je dan een mail vanuit jou eigen e-mail adres waarin er gevraagd wordt of jij een betaling over kan maken naar een Bitcoin adres. Echter is dit niet vanuit jou eigen e-mail adres verstuurd maar vanaf een compleet ander adres, dit is verder ook te zien als je de headers aan zet. Een SPF record ziet er bijvoorbeeld zo uit: v=spf1 a a:mijntestpartner.nl ip4:178.249.155.178 -all
Om spoofing tegen te gaan kun je gebruik maken van een SPF record, als je mail ontvangt dan wordt er door de spam filter gecontroleerd of er een SPF record aanwezig is. je kan dit verder aan maken in ons control panel de stappen hiervoor zijn hieronder te vinden.
  1. Log in in het control panel met jou username en wachtwoord.
  2. Klik op "Domains"
  3. Klik vervolgens op jou domeinnaam.
  4. Hierna kan je op "Edit DNS zone records" drukken, je krijg hier al jou DNS records te zien.
  5. Klik op "Add record"
  6. Selecteer "TXT" en vul jou Record in bij "Record Data" en druk hierna op save.
Wanneer je deze stappen hebt gevolgd dan zal het SPF record actief worden, het kan echter even duren voordat de werking hiervan zichtbaar is dit heeft te maken met een DNS refresh. Mocht jij je SPF record willen controleren dan kun je gebruik maken van de tools van MxToolbox.