Email instellen Thunderbird

Mozilla biedt geen ondersteuning meer voor Thunderbird, dit is nu community onderhouden. Met onderstaande instellingen kan je verbinding maken met een email account van MijnHostingPartner.nl. Wanneer je hier problemen mee heeft dan raden wij aan om dit te melden aan de community forums.

Om email in te stellen in Thunderbird van Mozilla zijn onderstaande stappen voor nodig.

Stap 1, controleer jouw Thunderbird versie.
Dit is te controleren onder
->Alt toets indrukken toetsenbord wanneer in Thunderbird
-> Help
-> over Thunderbird.

Versie waar dit artikel mee gemaakt is:

Email instellen Thunderbird

Afhankelijk van de versie kan deze handleiding dus afwijken, op data van schrijven is dit de laatste versie. (April 2016)

Stap 2, maak het email account aan.

Selecteer een nieuw account toevoegen, vervolgens kan je de onderstaande stappen volgen:

Email instellen Thunderbird

Voer jouw gegevens in, naam voor jouw account + email adres en wachtwoord.
Klik vervolgens op Volgende.

Email instellen Thunderbird

Laat het programma even zoeken naar de instellingen.

Email instellen Thunderbird

Selecteer bij het volgende scherm Manual Config.

Email instellen Thunderbird

Neem onderstaande gegevens over, met uitzondering van Username. Dit dient jouw eigen email adres te zijn.

Email instellen Thunderbird

Wanneer je hierna op Done klikt is het email adres ingesteld en kan je volledig hiervan gebruik maken.

troubleshooting:

Wanneer je een foutmelding krijgt over de uitgaande verbinding kan je de poort veranderen in poort 26. Sommige Internet Service Providers blokkeren poort 25.

Mocht je nog vragen hierover hebben dan kan je contact met ons opnemen via de online chat, of je kunt hiervoor een ticket aanmaken met screenshots van jouw instellingen.

keywords: email mail adres instellen Thunderbird Mozilla