Los Contact Formulier (PHPmailer)

Dit artikel is voor klanten die een formulier op hun website willen plaatsen die gebruikt maakt van een standaard template. Dit formulier is al gebruiksklaar en kan gezet worden op uw website. Zoals het nu in elkaar zit zal dit formulier wel een aparte pagina zijn.
Je kunt het ook spiltsen en aanpassen. De CSS die het formulier opmaakt staat gelijk in de pagina waar het formulier opgemaakt word.

De installatie gaat als volgt te werk:
u download het .zip bestand via deze link

Daarna logt u in het control panel en zet dit bestand in de map wwwroot. Daarna kunt u hem uitpakken via de file manager en op uw website doorverwijzen naar formulier.php.
Dat ligt aan de situatie en de mappenstructuur van uw website.

Los Contact Formulier (PHPmailer)

Deze applicatie bestaat uit een aantal bestanden:

formulier.php
- zorgt ervoor dat het formulier toonbaar word op uw pagina/ bestaande pagina
Als u het formulier wilt uitbreiden of de css wijzigen dat kan dit gebeuren in formulier.php.
Of u kunt de code hieruit knippen en plakken in een bestaande pagina.

formulierHandler.php
- zorgt ervoor dat de informatie die opgegeven wordt in formulier.php afgevangen wordt en verzonden wordt.
- in formulierHandler.php moet uw email adres en wachtwoord gegeven worden zodat de applicatie weet waar het naartoe verstuurd moet worden.
Deze regels bevinden zich op regelnummers : 5 en 6

Los Contact Formulier (PHPmailer)

Voor de rest hoeft er niks gewijzigd te worden om dit werkend te krijgen.
Voor meer informatie over het formulier kunt u in het commentaar kijken wat bij de regels staat. Hier is dit nog aan te passen naar wens.

Als u zelf dit formulier uit wilt breiden of instellingen na wilt kijken dan kunt u in formulierHandler.php de mail debug aanzetten dat doet u door de commentaar // slashes ervoor weg te halen. Dat kan op regel: 51

keywords: contactformulier contact formulier form contact php phpmailer smtp authenticatedsmtp authenticated