Hoe leeg ik mijn MS SQL database log file?

Query om de log file te legen voor een MS SQL 2005 (SQL1) Database:

DBCC SHRINKFILE(, 1)
BACKUP LOG WITH TRUNCATE_ONLY
DBCC SHRINKFILE(, 1)

Query om de log file te legen voor een MS SQL 2008 (SQL3 / SQL6) Database:

ALTER DATABASE [TestDb] SET RECOVERY SIMPLE WITH NO_WAIT
DBCC SHRINKFILE(TestDb_Log, 1)
ALTER DATABASE [TestDb] SET RECOVERY FULL WITH NO_WAIT

Query om de log file te legen voor een MS SQL 2012 (SQL8) Database:

ALTER DATABASE [TestDb] SET RECOVERY SIMPLE WITH NO_WAIT
DBCC SHRINKFILE(TestDb_Log, 1)
ALTER DATABASE [TestDb] SET RECOVERY FULL WITH NO_WAIT

Wat er dik gedrukt staat (TestDb en TestDblog,1) daar dient u uw eigen database naam en log in te voeren.

U kunt verbinding maken met de database via bijvoorbeeld MS SQL management studio(dit is een gratis software pakket waarmee u uw MS SQL databases kunt beheren welke gratis te downloaden is vanaf de Microsoft website).
Daarna kunt u connectie maken wat uitgelegd staat in het volgende artikel:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/198/Hoe-maak-ik-via-MS-management-studio-verbinding-met-mijn-database.html

Wanneer u verbinding heeft met de database kunt u een nieuw query venster openen en de juiste query uitvoeren voor de MS SQL versie welke u heeft uit bovenstaande lijst.

keywords: is full due to 'LOG_BACKUP mssql database log file legen database log file vol