Backdrop CMS installeren

Downloaden

Om Backdrop CMS te installeren dien je eerst een database met een database gebruiker aan te maken. Daarna dien je de lees en schrijf rechten van de wwwroot map goed te zetten. vervolgens kun je backdrop downloaden van backdropcms.org Backdrop CMS installeren

Uploaden

Het uploaden van Backdrop CMS kan via onze file manager of via een ftp client, voor dit artikel gebruiken wij onze file manager. Nadat je ingelogd bent op control.mijnhostingpartner.nl navigeer je naar web. Vervolgens druk je op File manager en ga je naar de map van je website. Daarna upload je het .zip bestand van backdrop op de volgende wijze:
Backdrop CMS installeren
Nadat het bestand geupload is kun je de inhoud van de map kopieren in je wwwroot map op de volgende wijze:
Backdrop CMS installeren
Als de bestanden in de wwwroot map zijn gezet kun je naar je website gaan en dan kun je de taal van backdrop instellen. Nadat deze gekozen is zul je het volgende scherm te zien krijgen:
Backdrop CMS installeren
Vul hier de gegevens in. Database host staat standaard op localhost, dit dient echter geen localhost te zijn de correcte host is te vinden in dit artikel. Daarna kom je terecht op het volgende scherm:

Backdrop CMS installeren
Vul ook hier de gegevens in. Je username is om een admin account te maken, dit is dus niet het zelfde als een database username. Als alle gegevens hier zijn ingevuld kun je gebruik maken backdrop, mocht je nog vragen hebben kun je altijd kijken of er iemand op de chat beschikbaar is of een ticket sturen.