ClassicPress installeren

Om ClassicPress te installeren bij MijnHostingPartner.nl kan je de volgende stappen uitvoeren, zorg er eerst voor dat je de volgende zaken aanmaakt en download:

- MySQL database en gebruiker, noteer deze gegevens in een kladblok.

- ClassicPress zip bestand, hier te downloaden:

https://www.classicpress.net/get-classicpress/

- FTP account en client zoals FileZilla

- jouw favoriete tekst editor voor bestanden

Nadat je het zip bestand hebt gedownload en de overige zaken hebt aangemaakt kan je beginnen met de installatie, hier is te starten door het zip bestand lokaal uit te pakken, en de bestanden te uploaden naar de wwwroot. Enige prompt om bestanden te overschrijven is uit te voeren.

Hierna als alle bestanden zijn geüpload, kan je de schrijfrechten even volledig doorvoeren voor het domein. Dit doe je via het control panel onder websites. En vervolgens het volgende vinkje overhalen:

ClassicPress installeren

Hierna is het standaard web.config bestand nog uit te breiden met de correcte rewrite regels voor ClassicPress. Dat kan op de volgende wijze worden toegevoegd:

ClassicPress installeren

Na deze twee zaken kan je naar de URL gaan waar je de installatie wilt uitvoeren, in ons geval classicpress.mijndemopartner.nl

Scherm zal zich openen voor de database gegevens. Deze zijn verder in te vullen hoe je ze hebt aangemaakt.

ClassicPress installeren

Na het invoeren en connectie maken kan je doorgaan naar de administrator gegevens in te voeren:

ClassicPress installeren

ClassicPress is hierna geïnstalleerd, en kan ingelogd worden met de door jouw gekozen gegevens.

ClassicPress installeren

Zorg er enkel voor dat je de Schrijfrechten even aanpast naar de standaard benodigde, in plaats van de volledige schrijfrechten. Dit is namelijk een beveiligingsrisico.