Concrete 5 Email SMTP

SMTP instellingen voor Concrete 5

Wanneer je een email probeert te versturen met de standaard instellingen binnen Concrete 5 dan zal je zien dat dit geblokkeerd wordt. Er wordt bij ons vereist dat er verzonden wordt via Authenticated SMTP.
Om dit te laten werken moet je een email account bij ons aanmaken in het controlpanel die je gebruikt om te authenticaten.

Je gaat naar de admin van je site om vervolgens naar de Instellingen aan de rechterkant te gaan, hier selecteer je Systems & Settings en vervolgens SMTP Method onder Email.

Concrete 5 Email SMTP

Bij SMTP Method selecteer je vervolges de radio button External SMTP server en voert de instellingen aan.

Mail server: smtp.mijnhostingpartner.nl
Username: Je email adres zoals aangemaakt in het control panel.
Password: wachtwoord van je email account.
Encryption: Het verkeer blijft binnen de servers van MijnHostingPartner.nl, het kan echter geen kwaad om alsnog de TLS beveiliging te kiezen.
Port: 25

Hierna drukt u op save changes en kunt u testen.

Concrete 5 Email SMTP

Wij kijken hier bijvoorbeeld in de webmail van het email adres en zien dat het bericht succesvol is aangekomen:

Concrete 5 Email SMTP
Wanneer je nog problemen hebt met deze instellingen dan raden wij je aan om even het mail account te testen op webmail.mijnhostingpartner.nl. Wanneer je hier gewoon kan inloggen dan graag even een screenshot maken van je instellingen bij het 2 de plaatje in dit artikel. En dit vervolgens ons laten nakijken via de chat of een ticket.