Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Het belang van maandelijkse rapporten voor je websiteprestaties

Het belang van maandelijkse rapporten voor je websiteprestaties
MijnHostingPartner

Het belang van maandelijkse rapporten voor je websiteprestaties

Het monitoren en analyseren van de prestaties van je website is essentieel om inzicht te krijgen in het succes van je online aanwezigheid en om geïnformeerde beslissingen te nemen. Maandelijkse rapporten spelen hierbij een cruciale rol. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste statistieken en informatie die je kunt opnemen in je maandelijkse rapporten, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je website presteert en waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Dit helpt je verder in het succes van je website, en daardoor dus ook in het succes van je bedrijf of onderneming zelf.

Websiteverkeer

Een van de belangrijkste statistieken om bij te houden, is het totale aantal bezoeken aan je website gedurende de maand. Dit omvat informatie over unieke bezoekers, paginaweergaven en de gemiddelde tijd die bezoekers op je site doorbrengen. Door trends en veranderingen in het websiteverkeer te identificeren, kun je patronen ontdekken en de effectiviteit van je marketinginspanningen evalueren. Bijvoorbeeld een succesvolle pagina die veel verkeer trekt, kan naar gekeken worden waar dit succes vandaan komt. En vervolgens succesvol toegepast worden op andere pagina’s en producten op je website. Het websiteverkeer in kaart brengen en begrijpen hoe hiermee om wordt gegaan kan een groot verschil maken in jouw maandelijkse resultaten. 

Bronnen van het websiteverkeer

Analyseer de bronnen van je websiteverkeer, zoals organisch (zoekmachines), verwijzende websites, sociale media, betaalde advertenties en e-mailmarketing. Dit helpt je te begrijpen welke kanalen het meeste verkeer naar je website genereren en waar je je inspanningen op kunt richten om de bezoekersstroom te vergroten. Al deze bronnen zijn eenvoudig te controleren binnen tools zoals Google Analytics, en kan je gebruiken om in een oogopslag te zien waar de successen als ook de verbeterpunten in zitten. 

Het belang van maandelijkse rapporten voor je websiteprestaties

Zoekmachineoptimalisatie (SEO):

Houd de positie van je website in zoekmachines in de gaten voor relevante zoekwoorden. Kijk naar veranderingen in de zoekmachineranglijst en hoe dit de zichtbaarheid van je website beïnvloedt. Dit helpt je te begrijpen of je SEO-inspanningen vruchten afwerpen en waar je eventueel moet bijsturen. Dit kan je het eenvoudigst in de gaten houden door gebruik te maken van de tool van Google, Google Search Console en Google Search Console Insights geven je hier eenvoudig de toegang tot om in te zien waar jouw website mee verschijnt. 

Conversies en doelen

Volg het aantal conversies en doelen dat op je website is bereikt, zoals aankopen, inschrijvingen, downloads en contactformulieren. Analyseer de conversieratio om de effectiviteit van je website en marketinginspanningen te beoordelen. Dit helpt je te begrijpen of je bezoekers worden omgezet in waardevolle acties. Dit kan tevens met Google Analytics worden bijgehouden en geconfigureerd. 

Laadtijd van de website

Meet de laadtijd van je websitepagina's en identificeer eventuele langzame pagina's die optimalisatie vereisen. Een snelle laadtijd is cruciaal voor een positieve gebruikerservaring en kan van invloed zijn op je SEO-ranking. Door te werken aan het verbeteren van de laadtijd, kun je de algehele gebruikerservaring verbeteren en het aantal conversies verhogen. Kies hiervoor voor eerst de juiste hosting, met een Totaal SSD pakket en enige optimalisering aan je website kan je de snelste resultaten terugzien van jouw website. Wil je nog meer hulp hierin om jouw website zo snel mogelijk te krijgen? Maak dan een ticket naar onze support afdeling, we kunnen dan met je meekijken en desnoods hier enige werkzaamheden voor uitvoeren. Hier gaat ook voor ons werk inzitten, en kunnen dus wel bijkomende kosten tegenover staan. Tools de je meer inzicht geven in de snelheid van je website kan je bijvoorbeeld met Google PageSpeeds Insights eenvoudig een maandelijks rapport maken.

Social media-engagement

Als je actief bent op sociale media, vermeld dan het aantal volgers, likes, shares, reacties en klikken naar je website. Dit geeft inzicht in de effectiviteit van je sociale media-strategie en welke soorten content en platforms het meeste engagement genereren. Gebruik deze informatie om je social media-inspanningen te optimaliseren en te focussen op de kanalen die het meeste rendement opleveren. Sociale Media kan een waardevolle bron van verkeer vormen, hier dient echter wel regelmatig aandacht aan gespendeerd te worden om hier het meeste uit te halen. 

Populaire inhoud

Identificeer de meest bezochte pagina's, blogposts of producten op je website. Om dit bij te houden kan je weer gebruikmaken van de tools Google Search Console Insights en Google Analytics, zeker Google Search Console Insights geeft je een helder en duidelijk overzicht wat jouw populairste pagina’s zijn. En ook gelijk de posities in de zoekmachine.  Dit geeft inzicht in welke inhoud of producten het meest aantrekkelijk zijn voor je bezoekers. Gebruik deze informatie om je contentstrategie te verbeteren, meer nadruk te leggen op populaire onderwerpen en het rendement op je investering in contentcreatie te maximaliseren. Content kan een grote drijfkracht zijn achter elke website, en is niet alleen van toepassing op websites die enkel Content marketen. Maar kan ook voor Webshops en bedrijvenwebsites een grote influx van verkeer brengen. 

Aanbevelingen en actiepunten

Sluit het rapport af met aanbevelingen en actiepunten op basis van de verzamelde gegevens. Identificeer mogelijke verbeterpunten, kansen voor groei en optimalisatiestrategieën voor de komende maand. Stel meetbare doelen en leg een plan van aanpak vast om de prestaties van je website voortdurend te verbeteren. Een content plan om elke maand nieuwe content te publiceren kan je een duidelijker beeld geven en motiveren om aan de slag te blijven. Met een website kan je jouw bedrijf en onderneming naar nieuwe hoogtes tillen, met een duidelijk maandelijks inzicht kan je dit voor jezelf en je team ordenen, en dit beter bereiken. Start dus nu met het bijhouden van maandelijkse rapporten!