Webhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.beWebhosting Belgie - Mijn Hosting Partner.be

Nieuwe WordPress website bouwen naast de oude

Nieuwe WordPress website bouwen naast de oude
MijnHostingPartner

Nieuwe WordPress website bouwen naast de oude

Als je je website wilt vernieuwen zonder je huidige site offline te halen, is het bouwen van een nieuwe WordPress-website op een subdomein een uitstekende oplossing. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen en welke voordelen deze aanpak biedt.

Wat is een Subdomein?

Een subdomein is een aparte sectie van je hoofddomein, zoals nieuw.jouwwebsite.nl, en functioneert als een eigen, geïsoleerde website. Dit maakt het ideaal voor het ontwikkelen en testen van een nieuwe versie van je site. De belangrijkste voordelen zijn:

Isolatie: Je kunt aan je nieuwe site werken zonder je huidige site te beïnvloeden.

SEO-vriendelijk: Problemen met de nieuwe site hebben geen invloed op de SEO van je bestaande site.

Gemakkelijk beheer: Het subdomein maakt gebruik van dezelfde hostingomgeving, wat het beheer vereenvoudigt.

Het Aanmaken van een Subdomein

Het aanmaken van een subdomein is eenvoudig en gebeurt via het klantenpanel binnen MijnHostingPartner.nl. Hier kun je een nieuw subdomein creëren, zoals nieuw.jouwwebsite.nl, door simpelweg de gewenste naam in te voeren onder websites in Mijn Producten. Hierna dien je enkel nog even rekening te houden met de DNS refresh. Dit kan met een .nl domeinnaam nog 3 ~ 6 uur duren voordat dit geheel verwerkt is. Na deze wachttijd kan je dus verder gaan met het ontwerpen van je subdomein. 

WordPress Installeren op het Subdomein

Bij MijnHostingPartner.nl kan je eenvoudig WordPress installeren door gebruik te maken van de installatie binnen het klantenpanel. Hierna staat WordPress gelijk voor je klaar op het subdomein en kan je doorgaan met het configureren hiervan. . Door WordPress op het subdomein te installeren, creëer je een aparte omgeving voor je nieuwe website. En loopt jouw productiewebsite of live website op het hoofddomein geen gevaar. 

Ontwikkel je Nieuwe Website

Met WordPress geïnstalleerd op je subdomein, kun je beginnen met het ontwikkelen van je nieuwe site. Dit omvat het kiezen van een nieuw thema, het installeren van noodzakelijke plug-ins en het toevoegen van content. Deze geïsoleerde omgeving stelt je in staat om uitgebreid te testen zonder de functionaliteit van je huidige site te verstoren. De content kan je vaak overnemen van je reeds bestaande website, maar is ook een goed moment om bijvoorbeeld eens helemaal te updaten. Let wel dat je zoekmachine resultaten hierdoor wel kunnen wisselen, en je hier wel jouw best scorende pagina’s en teksten behoud zover mogelijk. 

Testen en Optimaliseren

Voordat je de nieuwe site live zet, is het essentieel om grondig te testen. Controleer alle functionaliteiten en optimaliseer de prestaties door bijvoorbeeld caching-plug-ins te installeren en afbeeldingen te optimaliseren. Vergeet ook niet de SEO-instellingen goed te configureren.

De Nieuwe Website Live Zetten

Wanneer je tevreden bent met je nieuwe site, kun je deze live zetten. Dit kan je doen door de bestanden te verplaatsen naar het hoofddomein en de database URL’s aan te passen naar het nieuwe domein onder de tabel wp options. Dit kan uitdagend lijken, maar is een eenvoudige opgave. Maak altijd nog van je oude website een backup en plaats deze op een veilige plek, mocht je dan nog terug willen als er wat niet goed lukt of fout gaat dan is dit altijd nog mogelijk. Als je alles overschrijft gelijk met de nieuwe website dan heb je kans dat je zaken mist. 

Voer na het verplaatsen van de website altijd een grondige scan uit en controleer op dode links binnen zowel externe als interne bronnen van je website. Dit kan je doen met diverse online tools. En ook gewoon met Google Search Console, een must voor iedereen die het zoekverkeer en weergaven beter wilt begrijpen en op inspelen. 

Heb jij al plannen voor een nieuwe WordPress website? Begin direct met de juiste fundering met de hosting van MijnHostingPartner.nl!

Het bouwen van een nieuwe WordPress-website op een subdomein is een slimme manier om je site te vernieuwen zonder je bestaande site te beïnvloeden. Deze methode biedt een veilige en efficiënte manier om te werken aan je nieuwe project, met de mogelijkheid om alles uitgebreid te testen voordat je live gaat. Veel succes met je nieuwe WordPress-project!